Wanneer u een nieuwe fiets wilt kopen, zult u al snel merken dat u de kosten niet mag onderschatten. Daarom zijn er heel wat banken die u te hulp schieten met een fietslening.
Wanneer u zo’n lening wilt afsluiten, zijn er enkele basisvereisten. Er zijn bijvoorbeeld voorwaarden rond het minimaal te financieren bedrag, de looptijd van de afbetaling, de leeftijd van de fiets enzovoort. Elke kredietverlener heeft zijn eigen aanpak en voorwaarden. Het is daarom belangrijk om ze grondig met elkaar te vergelijken en een gratis simulatie te maken vooraleer u een lening afsluit.
De beste fietsleningen van 2024 online vergelijken en aanvragen
Kredietverstrekker |
Voordelen |
Meer info |
|
||
|
Alle fietsleningen
- AXA Bank Fietsleningen
- Belfius Fietsleningen
- Cetelem Fietsleningen
- Crelan Fietsleningen
- KBC Fietsleningen
- Mozzeno Fietsleningen
Van elektrische fiets tot racefiets
Fietsleningen zijn er voor heel wat verschillende types fietsen:
- Elektrische fietsen
- Bakfietsen
- Plooifietsen
- Steps
- Racefietsen
- Mountainbikes
Bij sommige banken is het ook mogelijk om een fietslening aan te gaan voor tweedehandsfietsen. In de meeste gevallen zijn er voorwaarden rond de maximumleeftijd van uw occasiefiets. U kunt de voorwaarden van de verschillende banken gemakkelijk vergelijken op onze website.
Naast een fietslening, zijn er ook nog andere alternatieven om de kosten van uw nieuwe fiets te dekken. Ten eerste kunt u een persoonlijke lening afsluiten, waarbij u het geleende bedrag in één keer van de bank ontvangt. Daarna betaalt u het totaalbedrag en de rente in vaste termijnen terug over een looptijd van maximum 60 maanden.
Een andere optie is lenen met behulp van het kaskrediet. Deze leenvorm is gekoppeld aan een zichtrekening, waarmee u tot een afgesproken bedrag in debet mag gaan. Met de kasfaciliteit kunt u dus tijdelijke tekorten dekken.
Waarom lenen voor een fiets?
Het kostenplaatje van een nieuwe fiets kan al snel oplopen tot duizenden euro’s. Een fietslening kan interessant zijn om die grote kost te spreiden over een langere periode, zodat u niet in één keer zo’n groot bedrag op tafel hoeft te leggen. Daarnaast hoeft u voor een fietslening geen waarborg te betalen en zijn de rentevoet en de looptijd op voorhand bepaald. U weet dus precies hoeveel u op het einde van de rit voor uw fiets zal betalen.
Bovendien is de rentevoet voor een fietslening vrij laag. Het percentage is afhankelijk van de soort fiets die u gaat lenen. Zo ligt de rentevoet voor een elektrische fiets bijvoorbeeld lager dan voor andere types fietsen. Naast de soort fiets, varieert de rentevoet ook per bank. Ook de verschillende kredietverstrekkers kunt u eenvoudig vergelijken op onze website.
Fietsleningen vergelijken
Aangezien heel wat banken fietsleningen aanbieden, is het belangrijk om ze goed met elkaar te vergelijken. Wanneer u dat doet, moet u met volgende zaken rekening houden:
- Rentevoet
- Looptijd
- Percentage van het aankoopbedrag
- Minimaal te financieren bedrag
Net zoals de rentevoet, verschilt ook de looptijd van bank tot bank. Bij de ene bank is de looptijd slechts een jaar, terwijl u uw lening bij andere banken dan weer over een langere periode kunt afbetalen.
U moet ook altijd letten op het percentage van het aankoopbedrag. Bij sommige banken kunt u namelijk meer lenen dan de totaalprijs van uw fiets. Zo houdt u geld over om eventueel extra te financieren in verzekeringen of ander belangrijk materiaal.
Ook het minimaal te financieren bedrag is bij elke bank anders. Het kan tot honderden euro’s verschillen. Hou daar dus ook steeds rekening mee wanneer u de vergelijking maakt.
Om er zeker van te zijn dat u niets over het hoofd ziet, bekijkt u best onze website. We raden u aan de verschillende fietsverzekeringen en hun opties grondig met elkaar vergelijken.
Online fietslening simuleren en afsluiten
Wanneer je vergelijkt, is het ook sterk aangeraden om online een gratis simulatie te maken. Dat kan gemakkelijk via de sites van de verschillende kredietverstrekkers. Om een correcte schatting te maken, vraagt uw bank inzicht in uw persoonlijk tarief. Op basis van het gewenste leenbedrag maakt de bank dan een simulatie en ziet u in enkele kliks hoeveel uw maandelijkse afbetaling zal bedragen.
Wanneer u uw geschikte partner gevonden hebt, kunt u ervoor kiezen om uw lening online af te sluiten. U vult simpelweg een aanvraagformulier (naam, e-mailadres en telefoonnummer) in via de website van de bank. Uw adviseur verifieert uw gegevens en neemt vervolgens contact met u op. Wanneer alles geregeld is, dient u enkel nog het contract te ondertekenen, dat kan zowel online als in het kantoor.
Fietsverzekering aanbevolen
Tot slot is het aangeraden om ook te investeren in een fietsverzekering. Wanneer uw fiets onverwachts onbruikbaar is door schade, dekt uw bank de herstelkosten. Dankzij uw fietsverzekering wordt u zelfs naar een plaats gebracht waar u uw traject kunt voortzetten of als het mogelijk is naar uw huis. Daarnaast vergoedt uw verzekering uw fiets indien die gestolen is. Bij sommige banken zelfs wereldwijd. Op de website van uw gekozen fietsverzekeringsmaatschappij vindt u steeds terug hoe u een verzekering kunt afsluiten. Meestal is dat zowel telefonisch als in het kantoor.
Beste leningen en andere financieringsmogelijkheden
Blijf op de hoogte van de beste leningen en andere financieringsmogelijkheden tegen interessante leningsvoorwaarden dankzij onze gratis nieuwsbrief.